Bokkentocht in andere vorm verder

De bokkentocht van voorjaar 2012 schijnt in een andere vorm wel door te gaan. Aangezien de gemeente bang was voor hordes dronken mensen, die te fiets de zaanse bokbieren gaan testen is er een busdienst in het leven geroepen. De Bokkentocht fietsen is volgens de gemeente niet de bedoeling.

De populariteit van de bokkentocht is de ondergang van het ongedwongen karakter. Gewoon wat cafe’s die samen de nieuwe bokbieren op de tap zetten, en een stempelkaart vergelijkbaar aan die van de friese elfstedentocht, bleek in de afgelopen jaren een succesnummer. In de eerste plaats omdat het gezellig is, je ontmoet een hoop zaankanters in een ongedwongen sfeer. Veelal met een bokbiertje in de hand. Weinigen maken de tocht af, maar de tocht afmaken is het doel meestal ook niet.

Door het grote succes is de drukte van fietsen bij de verschillende kroegen toegenomen en de kroegen en omringende bedrijven hebben daarvoor ook dranghekken en andere voorzorgsmaatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor deze voorzorgsmaatregelen, maar was hier niet in gekend en moest dus optreden. Wij houden u op de hoogte!

En ook in het Noordhollands Dagblad is nu de busversie bevestigd.