Bokketochie 19 en 20 mei 2012 zaanstreek

Let op, Zaterdag 19 en zondag 20 mei 2012 is het Zaanse Bockbierfestival. Voorheen was dit festival uiterst bekend als bokkentocht of bokketochie. Helaas was het gezellige karakter en het fietsen van kroeg naar kroeg zo leuk dat het geheel uiterst populair is geworden. Hierdoor is de overlast vervolgens de oorzaak dat de gemeente zaanstad hier de vergunning voor ingetrokken heeft. Na een verandering van het concept kan het in de nieuwe vorm wel doorgang vinden.

deelnemende café’s

Het bockbier festival wordt gehouden in : Cafe de Kapiteinshut, Cafe Zaanzicht, Toog aan de Zaan in Koog, ’t Konincksplein, ’t Heerenhuis, en Toog aan de zaan Wandelweg.

Het Bokketochie 19 en 20 mei 2012 zaanstreek gaat wel door maar in gewijzigde vorm.

De bedoeling is om de fietsenoverlast te verminderen door een busdienst die tussen de diverse kroegen wordt gehouden. De bussen rijden ieder kwartier van 13 tot 20 uur. Zie ook dit bericht: Bokketocht in andere vorm verder
Welk bokbier wordt in welke kroeg geschonken? Post het hieronder – en ook welke het lekkerste is! Diegene die de leukste reactie geeft wint een literfles la chouffe (geen bokbier maar wel bier).

Gambrinus doet niet mee

Café Gambrinus is overgenomen door Sidney Swart en is cafe Swart geworden. Helaas doet hij niet mee met het bokbierfestival, voor zover de geruchten komen is het café pas overgenomen na de organisatie van het bockbierfestival. Hierdoor was het te laat om nog mee te doen. Wie weet zijn het in de herfst weer 7 kroegen die deelnemen.

links naar de deelnemende café’s

[wp-blogroll catname="Bokkentocht evenement" showdesc=1 showbrk=1]

Wie gaan er allemaal naar de bokkentocht en ga jij ook? meld je aan bij het facebook evenement! en laat je vrienden en kennissen ook registreren. zo kan je makkelijker met elkaar afspreken bij welke kroeg je waar begint. Eindigen is meestal wat moeilijker te plannen.