Nieuw cafe op de dam in zaandam – Swart

Opening cafe Swart op de Dam in zaandam

Dit weekend is Cafe Swart aan de dam 2 geopend voor publiek. Het is een gemoderniseerde versie van het oude gambrinus. De bar zit nog op dezelfde plek, daar was ook niets mis mee. De tegeltjes die het pand laten herinneren aan de tijd dat het pand als slagerij Dielen van dienst was sinds de bouw in 1911.

De imposante kroonluchters zijn geheel opgepoetst en glimmen weer zoals de bedoeling was in gambrinus, en het podium gedeelte is compleet gerenoveerd inclusief een goede smeerbeurt van stukadoors. Een bank over 2 muren maakt het podium gedeelte wel lekker zitbaar.

historie Sidney Swart

Al een tijdje is de horeca ondernemer Sidney Swart uitbater van Het Makerijtje tussen de zuiddijk en de k.kanstraat. In eerste instantie werd Sidney bekend als de zoon van Wolter, de boxer en de taxichauffeur. Later is Wolter weer bekend geworden als vader van Sidney. Zo ongeveer 7 jaar geleden is Sidney uitbater geworden van Cafe de Juffer. beide succesformules voor specifiek publiek zijn gezellige kroegen waar het heerlijk toeven is. Deze neus voor een goede formule moet hij nu ook hebben toegepast aan de overkant van de damstraat op nummer 2 – bij “Swart”