Zingen op de Zaan 2012

13 juli 2012 zingen op de zaan oostzijde

Zingen op de Zaan Pink piano boot

Het zingen op de zaan 2012 evenement is een gezellige dag aan de zaan met een stukje uniek entertainment.
Boot voor boot vaart voorbij met iedere boot een ander geluid. Beroemd is het kapiteinskoor welke een goed geluid en een geweldige sfeer voortbrengt.
De stoet boten met zingende lui begint in Wormerveer en eindigt in de sluis in Zaandam.

De officiele zingen op de zaan website is hier: http://www.zingenopdezaan.nl/.

13 juli 2012 zingen op de zaan oostzijde

Bij het zingen op de zaan feestje boot nummer 24

Op vele plaatsen tussen wormerveer en zaandam is hiervan te genieten. De plek voor touristen is natuurlijk aan de zaan op de zaanse schans en dan met stip op de kade van de zwarte walvis. Maar bij de diverse kroegen aan de zaan is het ook geweldig toeven bijvoorbeeld bij toog aan de zaan. Verder in zaandam op de dam en aan de sluis is natuurlijk het hoogtepunt waar iedere boot die binnenkomt nog een geweldig cresendo zal laten horen van goed ingezongen stemmen. Het schijnt zo te zijn dat het zaanwater de zangkwaliteit verhoogt.

13 juli 2012 zingen op de zaan oostzijde

Bij het zingen op de zaan feestje

Verder is er een koren festival. In de klauwershoek naast de kapiteinshut, op de dam zelf en op het verkade terrein aan de zaan zijn optredens van diverse koren. voor het complete programma kijk bij zingenopdezaan zelf.

 

 

Verslag – Het was weer een heerlijk toeven, en vooral het weer werkte goed mee! De sfeer was weer zeer gemoedelijk en vooral gezellig!

13 juli 2012 zingen op de zaan oostzijde

Bij het zingen op de zaan feestje